Výročná správa 2017

//Výročná správa 2017

Výročná správa 2017

V poradí 9. klubovej sezóne sme zorganizovali 6 väčších podujatí vrátane výjazdov za hranice Slovenska. Miesto v kalendári vyplnilo aj niekoľko menších i väčších svadobných kolón ako aj pravidelné stretnutia v rámci cyklu Audi and Coffee. Aj v tomto roku sme sa tešili podpore generálneho partnera klubu, Audi Slovensko, zaznamenali sme nárast klubových registrácií, no neustrážili retenciu členov.

Prehľad:

Počet registrovaných členov k 12/2017:  1780 (v r. 2016: 1 506)

Počet nových členov (v r. 2017): 271 (v r. 2016: 200)

Počet aktívnych členov (12/2017): 485 (v r. 2016: 503) (členovia s uhradeným členským poplatkom)

Počet celoslovenských akcií a zrazov (v r. 2017): 6 (v r. 2015: 8)

Celkový prehľad:

5 tradičných akcií, účasť na oficiálnom zraze ACI v Nemecku i stretnutí prezidentov klubov počas Audi Summitu v Barcelone – takto vyzerá tohoročný prierez klubovým kalendárom.

Stretnutie prezidentov klubov ACI a prezentácie jednotlivých klubov opäť ukázali, že slovenský klub patrí k tým najaktívnejším. Podľa metriky “per capita” je Audi Club International Slovensko najväčším oficiálnym klubom fanúšikov Audi na svete 🙂  Bohužiaľ, takmer všetky kluby čelia podobným problémom v podobe neadekvátnej podpory zo strany Audi AG i ACI, ako aj veľkej konkurencii rôznych voľnočasových aktivít a eventov svojich členov. Tí sú čím ďalej tým viac aktívni najmä vo virtuálnom klubovom svete. Materskej organizácii sa nedarí nadviazať užšiu spoluprácu s marketingovým oddelením Audi AG, a tak kluby ostávajú mimo komunikačných kanálov značky.

Spolupráca s importérom a generálnym partnerom klubu, Audi Slovensko, bola aj v roku 2017 na veľmi dobrej úrovni. V rámci možností podporilo Audi Slovensko 9. oficiálny zraz, Tour de Neckarsulm, ART i Karting day. Bohužiaľ, klubu sa ani tento rok nepodarilo prelomiť ľady v spolupráci s autorizovanými predajcami. Naopak, veľký prínos a stabilitu pre klub znamenajú tradiční kluboví partneri – Chemical Guys, M&M Autotechnik, 1.olej.sk a DobreBrzdy.sk.

Klubovú administratívu okrem utešene vysokého počtu registrácií a objednávok zaťažili klubové akcie a opakujúce sa problémy v systéme poukazovania 2% z daní. Napriek slušnému náboru nových členov sa nepodarilo zvýšiť retenciu členov. Nároky na okamžité vybavovanie registrácií i objednávok v kombinácii s nedostatkom časového fondu “dobrovoľníkov” predstavujú najväčšiu výzvu pre vedenie klubu v nadchádzajúcej sezóne. Tá sa bude niesť v znamení osláv 10. narodenín klubu.

Podujatia:

Zimný zraz (17. – 19. 2.), Sudopark

Kysucký Sudopark sa stal tradičným miestom pre Zimný zraz, ktorý môžeme charakterizovať ako relaxačno-športový víkend teambuildingového charakteru. Tento rok akciu spestrila adrenalinová aktivita v podobe jazdy na vysutom lane, ale aj príjemná grilovačka pod holým nebom. Zraz sa podarilo v rozrastajúcom sa areáli vypredať na 100%.

9. Oficiálny zraz klubu (16. – 18. 6.), Zakopané, Poľsko

Najväčšia klubová akcia roka sa po prvý krát v histórii konala za hranicami Slovenska. Veľmi príjemné a ústretové podmienky sme našli v poľskom letovisku Zakopané. Napriek nepriaznivému počasiu zožala rekordne naplnená akcia úspech. Okrem valného zhromaždenia, výletov do okolia a klubovej kolóny sme spolu oslávili 9. narodeniny klubu.

International ACI Meeting (24. – 25. 6.),

V poradí 3. medzinárodný meeting ACI sa konal v nemeckom mestečku Weimar. Akciu premiérovo navštívili aj slovenskí členovia, ktorí boli azda jedinými zahraničnými účastníkmi. Na akciu so sympatickým programom prišli zástupcovia nemeckých klubov a združení na autách všetkých značiek Auto Union. Okrem fascinujúcich youngtimerov sme mali možnosť vidieť v akcii aj legendy relly či DTM.

Audi Summit (11. 6.), Barcelona, Španielsko

Stretnutie prezidentov klubov pod hlavičkou ACI sa konalo počas unikátneho podujatia s názvom Audi Summit v Barcelone. Stretnutia sa zúčastnili kluby z USA, Nemecka, Talianska, Švajčiarska a Francúzska. Samotný Audi Summit bol venovaný prezentácií najnovších inovácií a technológií v rámci značky. V hlavnej úlohe sa predstavila nová Audi A8, ktorú Audi AG predstavilo počas elektrizujúcej show.

Karting day (17. 9.), Žilina

Motokárový deň sa niesol v znamení skvelých výkonov a priateľskej atmosféry, a to aj napriek mimoriadne nepriaznivému počasiu. V ženskej kategórii si prvenstvo vybojovala Kamila Rechtoríková pred Aďou Šugarovou a Andreou Tabakovou. Mužské preteky ovládol Jozef Csicsai starší pred druhým Mišom Paulíkom mladším a synom Jozefom Csicsaiom mladším.

ART (6. – 8. 10.), Veľký Meder

Štart 8. ročníka obľúbenej klubovej akcie s názvom ART (Audiclub Rally Tour) bol 7. októbra vo Veľkom Mederi. Na trať vyrazilo 12 posádok, ktoré sa už po krátkej chvíli po 2. krát v histórii ARTu ocitli v Maďarsku. Orientačné schopnosti súťažiacich preverili najmä “kruháče” v meste Gyor. S nástrahami trate sa najlepšie vysporiadalo ostrieľané duo, Braňo s Lenkou, na delenom 2. mieste skončili hneď 3 posádky a po “rozstrele” sa z 2. miesta tešil Kenny so Števom, tretiu priečku získalo duo Pavúk a Ondro, zemiaková medaila skončila u Ondrášikovcov. Po vyhodnotení súťaže na klubákov čakalo pečené prasa a obľúbená tombola.

Tour de Neckarsulm (9. – 11. 11.), Nemecko

Veľmi podobný program, no stále nové zážitky. Aj keď Tour de Neckarsulm napísal už 6. list v klubovej histórii, každé jedno vydanie prinieslo niečo nové a neopakovateľné. Tohoročná výprava po stopách 4 kruhov sa vypredala veľmi rýchlo. 2 miesta na súpiske obsadili výhercovia facebookovej súťaže generálneho partnera klubu Audi Slovensko a až na dvoch „recidivistov“ bol Tour de Neckarsulm pre všetkých premiérový. Viac info v reportáži >>

Vianočné večierky, Košice, Bratislava, Martin

Členovia klubu sa každý rok pravidelne stretávajú aj na Vianočných večierkoch. Tento rok sa tieto akcie konali v Košiciach, Bratislave a Martine. Akcie boli spojené s príjemným posedením a aktivitami rôzneho druhu (bowling, secret santa a pod.).

Ciele na rok 2017:

Aj keď klub stále pôsobí na amatérskej úrovni, dôraz na kvalitu podujatí a spokojnosť členov budú prioritným príznakom všetkých aktivít. Hlavnými cieľmi pre rok 2017 budú:

• Optimalizácia klubovej administratívy z dôrazom na rýchle vybavenie objednávok a registrácií;
  • príprava osláv 10. narodenín klubu na 10. Oficiálnom zraze;
  • príprava špeciálnej kolekcie reklamných predmetov s logom osláv 10. narodenín klubu;
  • spolupráca s Audi Slovensko a etablovanými partnermi;
  • udržanie klubovej základne nad úrovňou 500 členov posilnením retencie i náborom nových členov;
  • viditeľná aktivita v online komunikačných kanáloch;
  • naplánovanie a realizácia min. 5 väčších klubových podujatí;
  • doplnenie partnerského programu o úroveň “sponzor”;
  • obnovenie zasielania klubových kariet z Nemecka;
  • vytvorenie lokálnych tímov participujúcich na rôznych akciách.

Záver:

V sezóne 2017 sa nám v časovo náročných podmienkach podarilo udržať kvalitu služieb a podujatí na vysokej úrovni. Veľkým pozitívom sezóny bola priateľská atmosféra v rámci členskej základne. Klub urobí všetko preto, aby zabezpečil adekvátne podmienky pre oslavy 10. narodenín klubu. Imidž značky Audi vyžaduje od klubu fanúšikov adekvátnu prezentáciu, no podpora zo strany materských organizácií v Nemecku tomu bohužiaľ nezodpovedá. Úsilie a výsledok fungovania Audi Club International Slovensko tak ostáva na pleciach dobrovoľníkov, aktívnych členov a vážených partnerov. Rok 2018 sa bude spájať so sloganom “Už 10 rokov si užívame Audi spoločne”. Tešíme sa na oslavy a ešte raz ďakujeme všetkým členom, partnerom a priaznivcom 7. oficiálneho klubu Audi na svete.

2018-09-06T09:32:31+00:00december 29th, 2017|Categories: Nezaradené|