Výročná správa 2018

//Výročná správa 2018

Výročná správa 2018

Rok 2018 sa niesol v znamení osláv okrúhleho 10. výročia založenia klubu. Veľký dôraz bol kladený najmä na prípravu 10. oficiálneho zrazu, ktorý sa konal v overenej lokalite – Zakopané. V klubovom e-shope bola k dispozícii áj limitovaná kolekcia oblečenia. Veľký úspech zaznamenala online kampaň #MySmeAudiClub, v rámci ktorej sme prezentovali fotky Audiniek našich členov z rôznych kútov Slovenska. Aj v tomto roku sa nám podarilo zorganizovať úctyhodný počet väčších akcií (9) a padol aj rekord počtu áut v svadobnej kolóne (102). Vylepšovanie registračných procesov a retenčné kampane priniesli v druhej polovici roka enormný nárast celkového počtu registrovaných členov. Ten sa vyšplhal ku koncu roka na rekordných 690.

Prehľad:

Počet registrovaných členov k 12/2018:  2156 (v r. 2017: 1 780) (počet členov registrovaných od r. 2008)

Počet nových členov (v r. 2018): 450 (v r. 2017: 271)

Počet aktívnych členov (12/2018): 690 (v r. 2017: 485) (členovia s uhradeným členským poplatkom)

Počet celoslovenských akcií a zrazov (v r. 2018): 7 (v r. 2017: 6)

Počet fanúšikov na facebooku (12/2018): Fanpage (5 248), otvorená skupina (22 090), bazár (15 894)

Počet fanúšikov na Instagrame (12/2018): 1302

Celkový prehľad:

Rekordný nárast registrovaných členov, viac ako 22 000 fanúšikov na facebooku, 7 väčších a desiatky menších akcií, vydarená kampaň #MySmeAudiClub a zvládnuté oslavy 10. výorčia založenia klubu.

Zimný zraz, preteky DTM v Budapešti, 10. oficiálny zraz, Wedding&Coffee v Košiciach, ART, výjazd Tour de Neckarsulm, Vianočné večierky a stretnutia Audi&Coffee na mesačnej báze zaplnili klubový kalendár takmer na 100%.

Zástupcovia klubu boli pozvaní aj na predstavenie nového modelu Q8 organizované importérom. Vzťahy a spolupráca s Audi Slovensko vrátane Audi Service bola aj v tomto roku na výbornej úrovni. Bohužiaľ, počet platiacich partnerov v partneskom programe klesol, a tak sme sa v roku 2018 mohli spoľahnúť len na podporu Chemical Guys a M&M Autotechnik. V rámci siete autorizovaných predajcov a servisov je i naďalej jediným partnerom Audi Centrum Bratislava (spolupráca založená na poskytnutí zliav členom klubu).

V rámci zlepšovania procesov v administrácii sa nám podarilo vylepšiť administratívne (softvérové riešenie na mieru) i užívateľské rozhranie pod názvom Garáž (súhrn dôležitých informácií o platnosti členstva, osobných údajoch, objednávkach a komunikácii). Posila v tíme dobrovoľníkov nám pomohla najmä pri administrácii nových i predĺžených členstvách, ktoré sme v 2. polovici roka vybavovali na týždennej báze. Retenčné kampane zamerané na členov klubu s nepredĺženým členstvom pozitívne ovplyvnili rast klubu.

Rok 2018 dal klubu, okrem vyššie popísaných aktivít, najmä dôležité informácie a dáta, ktoré pomôžu pri jeho transformácii, ktorá bude nosným elementom sezóny 2019 a bude sa týkať najmä administrácie a optimalizácie procesov.

Podujatia:

Zimný zraz (16. – 18. 2.), Sudopark

Aj v roku 2019 sa dejiskom Zimného zrazu stal overený Sudopark na Kysuciach. Vďaka snehovej nádielke sme sa v Sudoparku cítil naozaj ako na zimnom zraze. Veľkou výzvou bola túra zasneženou krajinou pod vedením neskúseného vodcu, ktorý nepoznal terén 🙂 Po úspešnom návrate na nás čakal horúci guľáš a rozbehla sa aj veľkolepá grilovačka pod vedením skúseného tímu klubových kuchárov a grilmajstrov.

Fotogaléria

Preteky DTM (3. 6.) Budapešť, Maďarsko

Po ročnej pauze sa nám opäť podarilo dostať sa na preteky seriálu DTM, ktoré sa konali na maďarskom Hungaroringu. Kvalita sprievodného programu je porovnateľná s pretekami v Hockenheime, a tak sme si atmosféru DTM užívali plnými dúškami. Návšteva padokov a fanzóny vrátane bohatej ponuky chutných jedál stála za to. Pokojný priebeh pretekov poznamenali nehody v boxoch, pri ktorých boli zranení mechanici niektorých tímov.

Fotogaléria

10. oficiálny zraz klubu (21. – 24. 6.), Zakopané, Poľsko

Oslavy 10. výročia založenia klubu vyvrcholil na 10. oficiálnom zraze v poľskom Zakopanom. Premiérovo sme členom ponúkli možnosť príchodu už vo štvrtok a na naše milé prekvapenie túto ponuku väčšina členov využila. Viac ako 150 klubákov a ich hostí si opäť užilo pohostinnosť Zakopaného. Program spestril výlet na neďaleké Čortýnske jazero, vyhliadková plavba loďou či splav Dunajca. Novinkou bola aj interaktívna hra, pri ktorej členovia plnili úlohy zaznačené v mapke a spoznávali tak skryté krásy mestečka. Ako inak, 10. rokov fungovania klubu sme zavŕšili tortou, ohňostrojom, tombolou, valným zhromaždením a disco-party do neskorých nočných hodín.

Fotogaléria

Audi&Wedding – svadobná kolóna (22. 9.), Košice

Svadobné kolóny sa stali tradičným spestrením klubového kalendára, v ktorom sa priateľstvá nadobudnuté v klube spečaťovali nezabudnuteľnými zážitkami. Najväčšia klubová kolóna v histórii klubu sa konala 22. septembra v Košiciach. Metropolou východu sa tiahol pás 102 Audiniek, ktoré na takmer 30 km dlhej trase zaregistroval snáď každý. Deň sme zavŕšili grilovacou party a patričnou oslavou.

Fotogaléria

ART (23. – 25. 11.), Skalka

Ďalšia edícia obľúbenej klubovej akcie pod názvom ART sa konala v nezvyčajne vysoký novembrový termín. Na štart Audiclub Rally Tour sa postavilo 20 posádok, ktoré plnili úlohy ukryté v slepej mape a objavovali krásy a zákutia stredoslovenského kraja (Kremnica, Banská Štiavnica, Krupina). Súčasťou programu bola aj tombola a súťaž vo varení guľášu.

Fotogaléria

Tour de Neckarsulm (29. 11. – 1. 12.), Nemecko

Výjazd do sŕdc automobilky Audi v Nemecku má v klubovom kalendári dlhoročnú tradíciu. Overený program a priateľská atmosféra nesklamali ani tento rok. Po návšteve sídla firmy MTM vo Wettstettene sme sa presunuli do Ingoslstadtu, kde na nás čakala prehliadka Audi Fóra, Museum Mobila a vďaka ACI sme sa dostali aj do neverejnej expozície (skladu) historických kúskov sekcie Audi Tradition. Neckarsulm nám okrem prehliadky Audi Fóra a samotnej výroby ponúkol aj skvelú východiskovú pozíciu pre výjazd na malebné vianočné trhy v neďalekom mestečku Bad Wimpfen. Trip do Nemecka sme zavŕšili prehliadkou neďalekého Technického múzea v Sinsheime.

Fotogaléria

Vianočné večierky (15. 12. / 29. 12.), Bratislava, Košice, Svit, Martin, Levice

Najkrajšie obdobie roka sme si aj v klube spestrili spoločnými stretnutiami. Tie sa konali hneď v 5 mesách a ich program spestrili aktivity ako bowling, motokáry, spoločné fotenia, návštevy vianočných trhov a spanilé jazdy. Rok sme teda zavŕšili ako sa patrí.

Fotogaléria

#MySmeAudiClub alebo Audi v každom meste

Jubilejný ročník fungovania klubu spestrila online súťaž, ktorej podstatou bolo zasielanie fotiek klubových Audiniek zachytávajúce aj okolie (dominanty miest, pekné výhľady, atď.). Do súťaže sa zapojilo viac ako 100 klubákov, a tak sme počas celého roka zdieľali krásne fotografie a poznávali nádherné zákutia Slovenska. Zo všetkých súťažiacich sme vyžrebovali 60 klubákov, ktorým sme poslali tričko s logom súťaže. Celkoví výhercovia získali poukaz na výjazd do Neckarsulmu. Vďaka krásnym výstupom sme mohli súťaž zdokumentovať aj v klubovom nástennom kalendári na rok 2019.

Fotogaléria

Ciele na rok 2019:

Automatizácia a optimalizácie administratívnych procesov, retenčné kapmane a online aktivita priniesli klubu pozitívne výsledky, a preto bude potrebné pokračovať v nastolenom trende. Hlavnými cieľmi pre rok 2019 budú:

  • Rozšírenie portfólia produktov v e-shope.
  • Optimalizácia skladových zásob a vybavovanie objednávok.
  • Rozšírenie partnerského programu o nových partnerov.
  • Reforma v administrácii skupín na facebooku.
  • Rozširovanie funkcionality administračného softvéru.
  • Realizácia minimálne 5 väčších akcií.

Záver:

Sezóna a jubilejný rok 2019 boli pre klub mimoriadne náročné a ukázali, že ďalšie fungovanie klubu na nastavenej úrovni bude na “dobrovoľníckej” báze dlhodobo neudržateľné. Občianske združenie Audi-klub.sk dosiahlo v rámci svojich možností maximum. Manažment 500 objednávok v e-shope, registrácia a predlžovanie členstva pri 700 členoch, organizácia 7 väčších akcií, spravovanie a tvorba obsahu pre komunikačné kanály, účtovné a administratívne povinnosti nie sú dlhodobo udržateľné v rámci dobrovoľníckej činnosti 3 ľudí. Klub je vnímaný ako profesionálna organizácia jednej z najprestížnejších automobilových značiek sveta, a tak nároky a požiadavky členov na rýchlosť administrácie a „služby“ klubu stúpajú a sú nekompromisné. V záujme ich naplnenia bude klub musieť nájsť model financovania, ktorý by zabezpečil permanentné fungovanie 1 administrátora na minimálne polovičný úväzok. Samotné naplánovanie transformácie však bude za plného chodu náročné a vyžiada si veľa času a energie.

2019-01-05T19:59:02+00:00január 5th, 2019|Categories: Nezaradené|