Výročná správa 2016

//Výročná správa 2016

Výročná správa 2016

8 väčších i 10-tky menších akcií, 12 stretnutí nového formátu Audi and Coffee, 12 edícií Audi Quiz, 200 nových členov, výborná spolupráca s importérom Audi Slovensko, noví partneri, no i výpadok vo financovaní z mechanizmu 2% či stagnácia klubovej základne vďaka slabej retencii – to je krátke zhrnutie inak dlhej a náročnej sezóny, ktorá priniesla veľa noviniek.

Prehľad:

Počet registrovaných členov k 12/2016:  1506 (v r. 2015: 1 306)

Počet nových členov (v r. 2016): 200 (v r. 2015: 342)

Počet aktívnych členov (12/2016): 503 (v r. 2015: 535) (členovia s uhradeným členským poplatkom)

Počet celoslovenských akcií a zrazov (v r. 2016): 8 (v r. 2015: 8)

Celkový prehľad:

Klubu sa podarilo s malými výchylkami presne naplánovať i zrealizovať 8 väčších akcií. Úspešne boli implementované 2 nové aktivity na mesačnej báze – Audi and Coffee a Audi Quiz.

Veľkou novinkou pre klub i Audi Slovensko bola veľkolepá akcia Audi Sport Experience Slovakia, ktorá ponúkla VIP klientom importéra možnosť otestovať si “najnadupanejšie Audinky” z aktuálnej ponuky na vybraných slovenských cestách. Viac ako tucet klubákov si akciu užilo v úlohe šoférov a na dva týždne sa stali členmi Audi tímu, od ktorých závisel úspech celej akcie. Aj napriek menším prevádzkovým nečakaným výzvam akciu klubáci zvládli bravúrne, čo potvrdila aj pozitívna spätná väzba organizátora akcie.

Generálny partner klubu, Audi Slovensko, sa naopak zapojil hneď do niekoľkých klubových podujatí, kde účasťou i hodnotnými cenami (vrátane zapožičania auta na víkend) podporil naše snaženie. Cennými CarCheckmi podporilo klubové aktivity aj oddelenie importéra – Audi Servis, a tak sme sa v tomto roku mohli tešiť z naozaj štedrej podpory klubu, ktorá nie je v dnešnej neľahkej dobe samozrejmosťou.

Vďaka účasti klubákov na Audi Sport Experience Slovensko sa podarilo klubu urobiť krôčik bližšie k spolupráci s niektorými “autorizákmi”. Okrem tradične skvelých vzťahov s Audi Centrom Bratislava sa nám podarilo nadviazať spoluprácu s GalimexomAutonovom, oficiálny zraz podporili aj Moris SlovakiaAuto Gabriel.

Sieť ostatných partnerov rozšírili Decarbo360fly a v polovici roka sa nám podarilo dohodnúť aj s novým exkluzívnym zlatým partnerom z triedy VIP – spoločnosťou Slovnaft.

Výpadok v klubovom rozpočte spôsobila administratívna chyba a nekompromisné vyradenie OZ Audi-klub.sk zo zoznamu poberateľov 2%. Vďaka úsporám a rozvážnemu hospodáreniu sa však klub s touto stratou vyrovnal a urobil všetko preto, aby členovia stratu nepocítili.

Klub sa po 2 rokoch prudkého rastu členskej základne dostal do stagnácie, kde nábor nových členov nepriaznivo kompenzuje nízka retencia (predĺžovanie členstva).

Za neúspechy môžeme považovať pomerne málo interaktivity zo strany partnerov, ktorí nevyužívali možnosti vlastnej propagácie či interakcie v klubových komunikačných kanáloch.

Podujatia:

Zimný zraz (12. – 14. 2.), Sudopark

Kysucký Sudopark sa stal tradičným miestom pre Zimný zraz, ktorý môžeme charakterizovať ako relaxačno-športový víkend teambuildingového charakteru. Okrem wellnessu boli aj v tomto roku pre účastníkov pripravené snežné skútre a pomocnú ruku podalo aj počasie, ktoré nás obdarilo čerstvou snehovou nádielkou. Zraz sa podarilo v rozrastajúcom sa areáli vypredať na 100%.

Fotogaléria

ART (27. – 29. 5.), Slovenský raj

Jedna z najobľúbenejších klubových akcií sa premiérovo presunula na východné Slovensko a utáborila sa v dedinke Danišovce pár kilometrov od Spišskej Novej Vsi. Tá je vstupnou bránou do Slovenského raja, kde sa odohrala väčšina ARTu. Okrem Dobšinského kopca známeho vďaka pretekom do kopca bola najväčším spestrením úloha spojená s vodným bicyklovaním. Akcia bola účastníkmi hodnotená veľmi pozitívne.

Fotogaléria

Le Mans Karting (18. 6.), Bratislava

Motokárová akcia unikátneho formátu bola už 2. roka spätá s termínom pretekov v Le Mans. Rozdelenie jazdcov do tímov, striedanie, voľný štart a doplnkové úlohy vytvorili opäť skvelé predpoklady pre výborné podujatie. Tento rok sa jazdilo na tradičných motorových kárach a jazdcom sme podmienky spestrili mokrým povrchom, ktorý preveril ich jazdné zručnosti. Dobré počasie a priateľská atmosféra dotvorili ideálnu kulisu.

Fotogaléria

quattrolegende (7. – 10. 7.), Sankt Gilgen, Rakúsko

Novinku v kalendári zrazov môžeme označiť prívlastkom pilotná akcia. V celosvetovom kalendári Audi však quattrolegende predstavuje jednu z povinných akcií, ktorá každoročne pritiahne stovky účastníkov z celej Európy. Okrem historických legendárnych rally modelov poctili akciu návštevou aj žijúce legendy. Jednou z nich bol Walter Rohrl. Slovensko a Audi Club reprezentovala 4 členná posádka s aktívnym jazdcom a účastníkom Milanom Troškom.

Fotogaléria

Návšteva výroby VW (10. 9.), Bratislava

Ďalšou novinkou v kalendári 2016 bola premiérová návšteva výroby VW v Bratislave. Sobotňajší termín akcie síce uľahčil logistiku podujatia, no výrobné linky nepracovali na 100%. Skupina zložená z členov i nečlenov klubu však videla všetko podstatné = výrobu modelu Audi Q7. Impozantná lanovka i skvelé štatistiky výroby na Slovensku určite zaujali. Výroba Q7 sa o mesiac neskôr verejnosti uzavrela a tak nás môže tešiť fakt, že sme prehliadku továrne stihli zrealizovať.

Fotogaléria

8. oficiálny zraz (23. – 25. 9.), Štrbské Pleso

Najväčšia akcia spojená s valným zhromaždením občianskeho združenia sa tento rok presunula do srdca Vysokých Tatier. Aj keď neskorší dátum budil obavy najmä kvôli počasiu, akcia dopadla “na výbornú”. Prebiehajúce Firemné hry i ďalší sprievodný program prilákali na Štrbské Pleso tisícky návštevníkov, ktorí si nemohli nevšimnúť prítomnosť Audi enklávy v centre strediska. Hojná účasť, lanovkový výstup na Solisko, pamätná tombola, no najmä priateľská atmosféra prispeli k tomu, že na v poradí 8. zraz budeme spomínať ako na jeden z najvydarenejších.

Fotogaléria

Tour de Neckarsulm a DTM (13. – 16. 10.), Nemecko

Tradičný výjazd do srdca automobilky Audi bol v tomto roku doplnený o mimoriadne atraktívny program. Okrem pravidelnej návštevy sídla spoločnosti MTM, Museum Mobile i Audi Forum v Ingolstadte a výroby Audi v Neckarsulme sa nám podarilo navštíviť Audi Driving Center v Neuburgu a nahliadnuť aj do novej výrobnej haly Audi R8. Ďalšou veľkou atrakciou bola návšteva finále pretekov DTM a Audi TT cupu v Hockenheime. Spestrením bola i návšteva Technického múzea v Sinsheime i historického mestečka Heidelberg.

Fotogaléria

Driving skills (19. 11.), Orechová Potôň

Škola bezpečnej jazdy patrí medzi “edukatívne” klubové akcie a pomáha členom aj ich známym v zlepšovaní šoférskych zručností. Zvládanie náročných a nepredvídateľných situácií môže členom zachrániť život, a tak bola možnosť účasti na ďalšej edícii už tradičného podujatia vítaná. Dotácia štartovného i vytvorenie skupiny pokročilých akciu vypredali.

Fotogaléria

Ciele na rok 2017:

Aj keď klub stále pôsobí na amatérskej úrovni, dôraz na kvalitu podujatí a atraktivitu prezentácie klubu i značky Audi budú prioritným príznakom všetkých aktivít. Hlavnými cieľmi pre rok 2017 budú:

  • Obnovenie príjmov z 2%, ktoré tvoria významnú časť klubových príjmov;
  • udržanie klubovej základne nad úrovňou 500 členov posilnením retencie i náborom nových členov;
  • prispôsobenie kalendára podujatí potrebám a preferenciám členov;
  • ďalšie rozvíjanie spolupráce s importérom Audi Slovensko;
  • vytvorenie priestoru pre spoluprácu s autorizovanými predajcami Audi;
  • viditeľná aktivita v online komunikačných kanáloch;
  • naplánovanie a realizácia min. 5 väčších klubových podujatí;
  • novinky a inovatívne projekty (súťaže, virálny obsah, a pod.).

Záver:

V období meniacich sa komunikačných i behaviorálnych návykov ľudí prechádza veľkými zmenami i samotný komunitný marketing. Veľká konkurencia podujatí (rodinné, športové, kultúrne, zábavné, cestovateľské, oddychové a iné akcie a činnosti) a náročnosť na ich realizáciu sa zvyšujú, čo vytvára tlak na už i tak časovo náročný manažment klubových aktivít. Aj preto môže byť rok 2016 hodnotený ako úspešný. Priestor pre zlepšovanie a inovácie je dobrým motivátorom, ktorý s podporou členov a partnerov klubu vytvára perspektívne predpoklady pre v poradí už 9. klubovú sezónu 2017.

2018-09-06T09:32:35+00:00december 29th, 2016|Categories: Nezaradené|