Koncoročný príhovor

//Koncoročný príhovor

Koncoročný príhovor

Tohoročný záverečný príhovor a zhodnotenie sezóny, ktorá sa chýli ku koncu bude mať špecifický nádych, a to najmä vo svojej druhej časti, v ktorej sa zvyčajne venujeme plánovaniu a víziám. Rok 2018 prináša členom Audi Club International Slovensko veľké jubileum, a síce okrúhle klubové narodeniny. Áno, 17. 6. oslávi klub fanúšikov Audi na Slovensku desať rokov svojho pôsobenia.

Sezóna 2017 zbehla vcelku rýchlo a priniesla niekoľko noviniek. Po vypredanom Zimnom zraze sme sa prvý krát v klubovej histórii stretli počas Oficiálneho zrazu mimo územia Slovenska, keď viac ako 150-člennú výpravu hostilo poľské horské letovisko Zakopané. Aj napriek nepriaznivému počasiu sa zraz tešil pozitívnej odozve a hotel Mercure splnil väčšinu základných klubových požiadaviek na výbornú. Hľadanie hotela s klubovými nárokmi (veľké parkovisko, prijateľná cena, vyšší štandard) a najmä dostatočnou kapacitou, ktorú je hotel ochotný na isté obdobie „podržať mimo predaj“ pre sprocesovanie klubových rezervácií nie je vôbec jednoduché a hotely s týmito parametrami na Slovensku spočítame na prstoch jednej ruky.

 

 

V uplynulom roku taktiež po prvý krát navštívila posádka zo Slovenska oficiálny meeting materskej organizácie Audi Club International v Nemecku. V poradí 3. Medzinárodný zraz ACI priniesol ľuďom zážitky z poznávania okolia, jazdenia a prehliadky naozaj pestrej garáže youngtimerov i športových špeciálov.

Novinkou v kalendári firmy Audi je celosvetová prezentácia najnovších noviniek sústredená na jednom mieste pod názvom Audi Summit. Materská organizácia ACI využila túto možnosť pre zvolanie stretnutia prezidentov, na ktorom sa zúčastnili kolegovia z Nemecka, Talianska, Švajčiarska, Francúzska a USA. Pri prezentáciách klubových výsledkov sa Slovensko vynímalo opäť na popredných miestach. Počtom akcií sme najaktívnejším oficiálnym klubom na svete. Využívajúc metriku „per capita“ pri počte obyvateľov Slovenska je náš klub najpočetnejším oficiálnym klubom na svete ?

Zrazy Karting Day (v Žiline) a ART (Veľký Meder) účasťou zaostali za očakávaním. Prísľub zlepšenia v rámci podujatia ART však dáva hŕstka motivovaných klubákov, ktorí by sa príprave ARTu chceli venovať v nadchádzajúcej sezóne. Prekvapením bolo rýchle vypredanie výjazdu do Nemecka pod názvom Tour de Neckarsulm, ktorý zožal u všetkých účastníkov veľký úspech. Rok sme zavŕšili Vianočnými stretnutiami v Bratislave, Košiciach a Martine.

Klubový kalendár počas celého roka dotvárali lokálne stretnutia s názvom Audi and Coffee a online súťaž Audi Quiz.

 

Hodnotenie

Z celkového pohľadu sa nám sezónu podarilo absolvovať bez väčších problémov s výnimkou mechanizmu poukázania 2%, ktorý prináša klubu administratívnu záťaž a komplikuje proces registrácií. Atmosféra v klube počas zrazov i v online komunikácii bola počas celého roka veľmi priaznivá. Klubová základňa sa i naďalej pohybuje v blízkosti méty 500 (483) a náš finančný rozpočet je bezpečne stabilizovaný. Podarilo sa nám zorganizovať 8 podujatí (vrátane Vianočných večierkov) a zabezpečiť proces registrácií a fungovanie e-shopu. Počet užívateľov v „otvorenej skupine“ na facebooku organicky vystúpal na úctyhodných 18 000. Raketovo narástla aj skupina AudiBazarSK, ktorá dosiahla počet 12 300.

Čo sa týka negatív, bohužiaľ, materská organizácia ACI stále nenašla spôsob, ako svoje kluby podporiť vo výraznejšej miere. Chýbajúce prepojenie na oddelenie marketingu neumožňuje zakomponovať prácu klubov do korporátnej komunikačnej architektúry, a tak sa kluby i naďalej budú musieť spoliehať na svoje vlastné sily. Nás mrzí pretrvávajúci problém s dodávkou „nemeckých“ klubových kariet.

Aj keď sa nám aj v roku 2017 podarilo udržať priaznivé vzťahy a podporu importéra (Audi Slovensko), v rámci autorizovanej predajno-servisnej siete stále márne hľadáme spôsob nadviazania spolupráce s predajcami Audi.

 

Plány na oslavy 10-ročnice v sezóne 2018

Aj keď si príležitosť osláv 10 rokov pôsobenia klubu spontánne žiada intenzívny brand marketing, klubové aktivity sa sústredia na spokojnosť jej členov. Menšiu reformu podstúpi proces registrácií a objednávok, ktorý sa pokúsime zefektívniť. Zaťaženú administratívu tento rok odľahčíme o mechanizmus poukázania 2% z daní, do ktorého sme sa rozhodli v roku 2018 nezapojiť. Výsledkom by mal byť bezproblémový priebeh registrácií a chod e-shopu.

Resty v podobe nedodaných klubových kariet od materskej organizácie vyriešime v prvom kvartáli a klubové karty s novým dizajnom pošleme všetkým aktívnym členom klubu.

V klubovom kalendári bude najväčší dôraz kladený na 10. Oficiálny zraz klubu spojený s patričnou oslavou tohto nevšedného jubilea. Tradičné akcie (Zimný zraz, ART, Karting day a Tour de Neckarsulm) doplnia 2 “žúrky” spojené s avizovanými svadobnými kolónami 2 skalných členov klubu. Veľký počet áut v kolónach sme sa rozhodli využiť na organizované “after-party” spojené s prenocovaním.

Zvýšenú pozornosť plánujeme venovať online aktivitám, keďže veľkú časť klubovej základne tvoria ľudia činní výhradne vo virtuálnom klubovom svete.

Novinkou bude aj rozšírenie partnerského programu o firmy z odvetví, ktoré s činnosťou klubu priamo nesúvisia. Týmto krokom chceme dať členom klubu a vlastníkom firiem možnosť stať sa donorom a sponzorom klubu výmenou za propagáciu ich spoločností.

Pre záujemcov o participáciu na rôznych tuningových zrazoch sme pripravili podporné materiály v podobe klubových vlajok a reklamných nosičov. Tímy aktívnych reprezentantov patrične oblečieme do klubových farieb a dohodneme podmienky účasti a spolupráce.

V klubovom e-shope už čoskoro nájdete špeciálnu edíciu pripravenú exkluzívne pre budúcu sezónu.

Pevne veríme, že všetky zmeny, novinky a plány pomôžu klubu, no najmä potešia členov a spolu tak budeme môcť osláviť neuveriteľných 10 rokov pôsobenia klubu na Slovensku.

 

Poďakovanie

V závere by som sa chcel v mene svojom i v mene klubu poďakovať všetkým členom, aktívnym členom, kolegom, partnerom a priaznivcom za podporu, spoluprácu a toleranciu v uplynulej sezóne. Najaktívnejší oficiálny klub Audi na svete je stále riadený formou dobrovoľníctva a jeho chod môžu poznamenať výpadky v podobe pracovnej alebo rodinnej vyťaženosti či práceneschopnosti. Všetky resty a nezrovnalosti sa budeme snažiť dotiahnuť k spokojnosti aj počas jubilejnej budúcej sezóny, na ktorú sa, pevne verím, všetci tešíme. Všetkým prajem veľa osobných i pracovných úspechov v novom roku.

Detailnejšie informácie nájdete aj vo Výročnej správe o činnosti klubu >>

 

Stanislav Mucha, prezident klubu

Klub v sezóne 2017 aktívne podporili:

2018-09-06T09:32:30+00:00december 29th, 2017|Categories: novinky|