Nový partner DPF expert

/, partneri/Nový partner DPF expert

Nový partner DPF expert

Problémy s DPF filtrom môžu znamenať pomerne vysoké výdavky na jeho čistenie či opravu. Audi Club International Slovensko svojim členom predstavuje nového partnera, ktorý na Slovensku využíva najnovšiu technológiu za prijateľnú cenu. Pre Členov klubu ponúkame zaujímavú zľavu.

Spoločnosť DPF expert s.r.o. je jedinou spoločnosťou na slovenskom trhu, ktorá pracuje s unikátonou technológiou, ktorá čistí všetky druhy filtrov – od automobilových (aj EURO 6), autobusových a kamiónových filtrov až po katalyzátory veľkých nákladných automobilov (SCR), medzichladiče a radiátory.

Prečo si dať vyčistiť filter v DPF expert?

  • Unikátna ekologická technológia na slovenskom trhu.
  • Jediní dokážeme vyčistiť všetky druhy filtrov a katalyzátorov na 98%.
  • Úspora Vašich nákladov – cena vyčistenia je oproti cene nového filtra zlomková.
  • Overiteľné výsledky – prístroj poskytuje protitlakový test pred procesom čistenia aj po ňom: umožňuje to okamžitú diagnózu filtra hneď po jeho dodaní a kontrolu kvality vyčistenia hneď po jeho skončení.
  • Filter od nás vyzerá ako nový.
  • Proces čistenia filtra pre osobný automobil trvá 30 minút.
  • Proces čistenia filtra pre nákladný automobil alebo autobus trvá 120 minút.

Cena čistenia filtra v DPF expert je 300 eur s DPH. Členom ACIS ponúka partner klubu zľavu vo výške 20 eur. Doprava DPF filtra do servisu a späť je v zľavnenej cene a zabezpečí ju kuriér.

Kontakt a viac informácií nájdete v sekcii partneri (kliknite sem). 

Čo je to Filter pevných častíc – DPF FILTER?

Filter pevných častíc – anglicky Diesel Particular Filter (DPF) alebo francúzsky Filtre a particules (FAP) sa v dieselových motoroch používa približne od roku 2000.

Ako prví začali filter pevných častíc montovať francúzske automobilky Peugeot a Citroen a následne bol prevzatý ostatnými automobilkami.

DPF/FAP filter je veľmi hustý filter, ktorý vo výfuku zamedzuje vylučovaniu silne karcinogénnych látok, ktoré sú nesmierne škodlivé pre pľúca. Pri dlhodobom jazdení v malých otáčkach, ale aj pri správnom jazdení, ale pri vyššom počte najazdených kilometrov (100 000 až 150 000), záleží od typu motora a spôsobe jazdenia sa DPF filter postupne upcháva, čím sa znižuje výkon motora a zvyšuje spotreba paliva. Postupné zanášanie filtra a problémy s regeneráciou vedú až k prepnutiu motora na núdzový režim, prípadne až k celkovej nefunkčnosti motora.

Takáto výmena DPF filtra je finančne náročná – ceny za výmenu DPF filtra sa pohybujú od cca 1000,- EUR v závislosti od značky vozidla až do 3000,-EUR.

Pri nákladných vozidlách a autobusoch sú tieto ceny samozrejme výrazne vyššie.

2018-09-06T09:32:36+00:00január 28th, 2016|Categories: novinky, partneri|