Audi Summit: video a reportáž

//Audi Summit: video a reportáž

Audi Summit: video a reportáž

Audi Summit Barcelona 2017: nezabudnuteľný event spĺňajúci najvyššie kritériá a 6 dôvodov, prečo bol očarujúci.

Pred 11. júlom som  neveril, že jednodňová akcia jedného zo svetových lídrov v oblasti automotive môže tak významne obohatiť moje chápanie strategického marketingu a navyše tak ohromujúcim prevedením. Vízia spoločnosti a koncepčné kroky, ktoré Audi za posledných 10 rokov zrealizovalo, ako aj plány do budúcnosti boli prezentované štýlom, ktorý prevýšil všetky očakávania. Dojmy a pocity, ktoré som si priniesol z Barcelony vo mne budú doznievať zrejme ešte nejaký čas, no pokúsil som sa v krátkosti zrekapitulovať highlighty prvého júlového dňa.

Out of box podujatie

Audi Summit v Barcelone bol vôbec prvou akciou tohto druhu, ktorú Audi zrealizovalo. 2000 šťastlivcom Audi komunity (predajcovia, VIP klienti, ambasádori značky, zástupcovia médií) z celého sveta sa dostalo privilégia byť súčasťou tejto show. Hlavným bodom programu malo byť predstavenie modelu A8 novej generácie, no to bolo len čerešničkou na torte. Priestory výstaviska Barcelona Fira boli prestavané pre potreby summitu. Jedna z hál bola vyčlenená pre prezentáciu klenotov z dielne Audi (oblasti a technológie ako autonómne riadenie, AI, Audi Sport, quattro, zFAS a samozrejme nová Audi A8). Samostatná hala vedľa mala hostiť ohromujúce predstavenie, na ktoré sa všetci tešili.

 

 

Vízia, brand DNA a ich piliere …

Predstavte si svet, v ktorom autonómne riadené autá produkujú nulové emisie a zabezpečujú plynulosť i bezpečnosť premávky šetriac 1 hodinu z nášho času denne; skúste si predstaviť svet, v ktorom je možné dlhodobo udržať rast populácie a jej požiadaviek v mestskom prostredí – svet, v ktorom sa auto stáva viac než autom. Tieto vízie je možné zhrnúť slovíčkom Vorsrpung, ktoré je akýmsi sloganom značky. Audi je digitálnym prémiovým vozidlom, ktoré nás vezie v ústrety budúcnosti, ktorú poznáme len zo sci-fi filmov (ako napr. Ja, robot).

DNA tohto brandu bola postavená na troch hlavných pilieroch – Audi e-tron, my AudiAI. Elektricky poháňané modely a účasť automobilky v pretekoch Formula E jednoznačne potvrdzujú úsilie Audi o dosiahnutie minimálnych emisií. My Audi, riešenie spájajúce auto s nekonečným množstvom na mieru šitých aplikácií s ohromujúcou pridanou hodnotou pre majiteľov Audi s ohľadom na všetky výzvy blízkej i vzdialenej budúcnosti. AI (artificial intelligence) v symbióze s novými technológiami a fenoménmi ako napríklad autonómne riadenie naučia naše autá myslieť za nás.

A to sa stane …

Spôsob a forma, akými boli tieto vízie prezentované v Barcelone presvedčili každého účastníka Summitu. Prezentácie jednotlivých, vyššie spomenutých, oblastí a technológií boli len chutným predjedlom v trendovej reštaurácii. Hlavná show prezentovala víziu, už realizované kroky, ako aj plán na jej dosiahnutie. Áno, stane sa to. Dych-vyrážajúca show to jasne povedala. Bol to ten typ pocitu, kedy máte jednoducho chuť vsať, vytiahnuť meč a začať revať s davom, ako Mel Gibson vo filme Brave heart.

Video galéria (nestrihané videá častí show): Audi A8, Audi Sport, modely Q, modely RS,

Sumár 6 vecí, ktoré ma očarili:

  1. Jasne stanovená vízia založená na princípe „viesť, nie nasledovať“
  2. Hmatateľne koncepčné kroky na uskutočnenie stanovených plánov
  3. Firemná kultúra, v ktorej si je každý viac ako istý, že sa vizionárske plány podarí splniť
  4. Špičková luxusná, no stále úprimná prezentácie, ktorej uveríte
  5. Implementované technológie a ich úloha vo svete Audi
  6. Robot automaticky servírujúci pivo s milimetrovou presnosťou ? >> pozrieť video

Ak to mám zhrnúť, ako marketér pracujúci pre komunitu Audi a zároveň pre IT firmu (Ness Digital Engineering) pracujúcu s najnovšími technológiami som bol unesený poznaním a zhmotnením toho, čo moderné riešenia dokážu v spojení s jasnou víziou osvojenou celou spoločnosťou. Videl som budúcnosť automobilového priemyslu a všetky tieto dojmy ostanú navždy uložené v mojej mysli v priečinku pod názvom Audi Summit 2017.

Autor: Stanislav Mucha, President Audi Club International Slovensko

2018-09-06T09:32:34+00:00júl 14th, 2017|Categories: novinky|